Meddelelse fra vandværkets driftsansvarlige

På baggrund af de 7 rørbrud der var i huse før jul pga. frost, har vandværket følgende råd:

– I 5 af rørsprængningerne var det et brud i udehuse, bryggers osv., hvor der har været varme på huset, men ikke der hvor rørene sprang. Det er altid godt at lukke som minimum i målerbrønden, hvis jeres hus ikke er i brug. Rørene kan dog stadig sprænge, hvis de er vandfyldte, men der er ikke nogen vandskade til følge og det vil blive opdaget i det øjeblik, der sættes vandtryk på igen. Husk også at slukke for strømmen til jeres vandvarmer.

– Hvis I vælger at have vandtryk på, er det altid godt at tilse jeres huse efter en frostperiode. Der er også mulighed for at installere overvågning for unormalt højt vandforbrug på jeres mobiltelefon. Der vil dog gå noget tid til beskeden kommer på mobiltelefonen. Måleren sender kun information til systemet en gang i døgnet. Signalet kan godt springe en eller to dage over.

– Frostsikring af målerbrønd: I nogle brønde står vandet helt op til kanten. Det har ikke nogen betydning for målere og elektronik. Dog kan vandet i brønden kan løfte låget af, så det kan fryse og derved sprænge måleren. Derfor læg en sten eller flise på dækslet, så eventuel vand i brønden ikke løfter låget af.

-Ved hel nedlukning af jeres hus til vinteren: Når vandet i brønden er lukket er der en ventil i brønden, hvor man med trykluft eller en almindelig pumpe kan tømme systemet for vand. Husk også at tømme vandvarmere og slukke for strømmen. Når systemet er tømt anbefales det at lukke for begge ventiler i brønden.

I er altid velkomne til at ringe til vagttelefonen på Mobil: 4026 2556

Samtidig vil jeg ønske jer et rigtigt godt nytår.

Mange hilsner

Allan Vest

Driftsansvarlig

Dette indlæg blev udgivet i forbrug, Vand, vandledninger, Vandmålere. Bogmærk permalinket.